This is our plan for a way to get to Vegas.
LA -> Grand Canyon -> Monument Valley -> Bryce Canyon -> Vegas.
We'll be flying into LA at about 1PM sometime in early december.
We plan to sleep the night there next to the airport to try and somewhat recover from the 17 hour flight.
We'll head back to the airport in the morning and pick up a car. We've looked at cars from http://www.carhire3000.com/ and got a nice SUV for a great price with no oneway fee!
First Day - LA to Grand Canyon
Driving time : 8 hours +
I would assume we'd leave LA on the Friday lunchtime (at the latest) and head to the Grand Canyon. Looking at the maps ( see end of post ) it seems like an 8 hour drive, so we'd arrive at 7-8pm and book in at Bright Angel @ Grand Canyon
Second Day - Grand Canyon to Monument Valley
Driving time : 4 hours.
We'd check out of Bright Angel around 10am i'd assume and look around the Grand Canyon.
From Grand Canyon to Monument Valley is about 3 1/2 hours so if we left Grand Canyon at about 4pm we'd get to Monument Valley at 7-8pm and book in at Gouldings Lodge @ Monument Valley
This would give us 5-6 hours at the Grand Canyon.
Third Day - Monument Valley to Bryce Canyon
Driving time : 6 hours.
We'd check out of Gouldings Lodge around 10am i'd assume and look around Monument Valley.
From Monument Valley to Bryce Canyon is about 6 hours so if we left Monument Valley at about 1pm we'd get to Bryce Canyon at 7pm and check in at Rubys Inn @ Bryce Canyon
This would give us 3 hours at Monument Valley.
Fourth Day - Bryce Canyon to Vegas
Driving time : 5 hours
We'd check out of Rubys Inn around 10am i'd assume and look around Bryce Canyon.
From Bryce Canyon to Vegas (we'll go through the Valley of Fire ) is about 5 hours so if we left Bryce Canyon at 3pm we'd get to Vegas at 8pm.
This would give us 5 hours at Bryce Canyon.
FYI the rest of our trip is :
Fifth Day to Tenth Day - Bellagio - Get married by Elvis somewhere in those 5 days.
Tenth Day to Fifteenth Day - THEhotel @ Mandalay Bay
Fifteenth Day - Vegas -> Portugal
Sixteenth Day to Twenty Third Day - Portugal, Porto
Twenty Fourth Day - Portugal -> LA
Twenty Fifth Day - Lost in time space continuum.
Twenty Sixth Day - Australia - Back home.
Map Directions -> http://maps.google.com/maps?f=d&sour...8,13.19458&z=7
Is there too much driving in that amount of time ? If it were YOU, would you stay an extra night at the grand canyon. You could then get a whole day in, then leave for Monument Valley early-ish the next morning. Or would two nights be better spent at Monument Valley or Bryce Canyon ?
23 hours driving time over 4 days :(
Any input appreciated !